הסוגים והמבנה של מערכות סטריאו מערכת הבידור הביתית לעולם לא תהיה שלמה ללא מערכת סטריאו איכותית שתאפשר האזנה למוסיקה בבית או במקומות פרטיים אחרים. מערכות סטריאו מגיעות בצורות ובסוגים שונים. טרם רכישת המערכת, מומלץ להכיר את הסוגים השונים וכן את המרכיבים של מערכות הסטריאו עצמן.
סוגים של מערכות סטריאו בהתאם למיקום
• מערכות סטריאו ביתיות: מיועדות להאזנה בבית. אם בחלל גדול כמו הסלון, אם בחלל מצומצם כמו חדר השינה או חדר של מתבגר, ואם על ידי העברת הצליל לכל רחבי הבית באמצעות רמקולים בחדרים.
• מערכת סטריאו לרכב: מיועדת להאזנה למוסיקה בעלת צליל איכותי ברכב.
• מערכות סטריאו עם רמקולים לחצר: מיועדות לבתים פרטיים או למקומות המעוניינים להשמיע מוסיקה בחצר, בין אם מוזיקת רקע בווליום נמוך או אירוח מסיבה.
סוגים של מערכות סטריאו בהתאם למבנה המערכת
ישנם שני סוגים עיקריים של מערכות סטריאו:
• מערכת סטריאו אינטגראלית – זו מערכת אשר מרכיביה נפרדים זה מזה, ומחוברים זה לזה בעזרת כבלי חשמל. המערכת מסורבלת יותר מבחינת גודלה ויכולת הניידות והמיקום שלה, אך איכות הצליל שלה גבוהה מאד.
• מערכת סטריאו משולבת – במערכת זו כל המרכיבים נמצאים בתוך המערכת במכשיר אחד. מערכת זו נוחה יותר מבחינת המיקום שלה בבית, ותופסת פחות מקום. גם המחיר של מערכת זו נמוך יותר. עם זאת, איכות הצליל של מערכת זו נמוך יותר מאיכות הצליל במערכת האינטגראלית.
מה כוללות מערכות סטריאו?
כל מערכת סטריאו כוללת את המרכיבים הבאים:
• מגבר – מרכיב בעל השפעה רבה על איכות הצליל. המגבר מעביר את הצלילים מהנגן או הממיר, אל הרמקולים. מגברים נבדלים זה מזה בעוצמה שלהם. עוצמת המגבר נמדדת במידות ואט.
• רמקולים – גם לרמקולים השפעה עצומה על איכות הצליל, שהרי הם אלה שמפיקים את הצליל ו"שופכים" אותו בסופו של דבר אל חלל החדר. בשוק ישנו מגוון רחב של רמקולים. ישנם רמקולים בגדלים שונים. כמו כן ישנם רמקולים המוצבים על רצפת החדר, רמקולים שניתן לתלותם על הקיר, וכן רמקולים שקועים הממוקמים בתוך הקיר או בתקרה.
• נגן – כיום, עם התקדמות הטכנולוגיה, ניתן לחבר אל המערכת נגן כגון mp4 DVD ועוד.
בחירת הרמקול נעשית ביחס לגודל החדר וכן לסכום הכספי שמוכן הלקוח להשקיע במערכת הסטריאו.
קביעת הצרכים, ומטרות השימוש במערכת
אם הסכום שעומד לרשות הלקוח אינו בלתי מוגבל, מומלץ לגבש מראש את הצרכים, ולמה מייעדים את המערכת. האם המערכת מיועדת לשימוש מקצועי? האם יש צורך בכל האביזרים? האם המטרה העיקרית היא שמיעת מוסיקה ברמה איכותית, או צפייה במשחקי כדורגל, וכל שאר המטרות פחות חשובות? הגדרת הצרכים תעזור לגבש החלטה מה הם המרכיבים במערכת החיוניים עבור הלקוח ואשר עליהם הוא אינו מוכן להתפשר, ומה הם המרכיבים שאינם חיוניים עבורו, ואולי אף מיותרים.
קביעת הסכום אותו מתכננים להשקיע
טווח המחירים לגבי סוגים של מערכת קולנוע ביתית רחב מאד. החל במערכות קולנוע ביתי במחירים סבירים, ועד מערכות קולנוע ביתי במחירים גבוהים ביותר. רק על מנת לסבר את האוזן מבחינת גודלו של טווח המחירים, המחירים יכולים לנוע בין 1000 ש"ח (תוספת של כמה אלמנטים לטלוויזיה רגילה) ועד ל 30,000 ש"ח עבור מערכת קולנוע ביתית מקצועית ומשוכללת.
סטריאו סאונד מערכות סטריאו - משווקת מערכות סטריאו אוכותיות וציוד נלווה
לייעוץ ופרטים נוספים בטלפון 052-9097651
רכישה מהנה, סטריאו סאונד מערכות